2013. május 15., szerda

Mustáros sertésragu leves


Nem lett rossz legalábbis Zsebi és én így véleményeztük, KáeM nem rajongott érte és akkor finoman fogalmaztam. Sebaj, nem lesz gyakori vendég. 


Mustáros sertésragu leves
Hozzávalók: 
25 dkg sertéshús (CH 1,0g)
7 dkg hagyma (CH 5,8g)
10 dkg sárgarépa (CH 8,1g)
2 dkg zöldséggyökér (CH 1,2g)
12,5 dkg tejföl (CH 4,8g)
1 dkg liszt (CH 7,2g)
2,5 dkg mustár (CH 5,5g)
só, bors, majoranna, pirospaprika (CH 0,0g)
Tésztához:
1 tojás (CH 0,6g)
0,5 dl tej (CH 2,3g)
8 dkg liszt (CH 57,6g)
Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, rádobjuk a húst és fehéredéig fogatjuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a zöldségeket, majd vízzel felöntve puhára főzzük. Beleszaggatjuk a tésztát, s mikor ez is megfőtt, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. 

CH összegző:
6 tányér összesen:94,1g
1 tányér:15,7g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly