2009. október 4., vasárnap

Sajtos párnácska

Mivel a sajtos rúd maradási aránya nem volt éppen tökéletes. Gondoltam csinálok valami mást. Kati nénitől (apai nagynéni és pótnagymama) származik a recept. Nagyon jól sikerült. Bár ennek sem éppen magas a túlélési aránya.






Sajtos párnácska
Hozzávalók:25 dkg liszt, 15 dkg vaj, só ízlés szerinte, tejföl
Tetejére: tojás, reszelt sajt
A tojás és a sajt kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat, annyi tejfölt adunk hozzá, amennyit felvesz. Ezután legalább egy fél órára hűtőbe tesszük a tésztát. Majd vékonyra nyújtjuk (minél vékonyabb, annál ropogósabb az eredmény), tojással megkenjük, sajttal megszórjuk és vajazott sütőlemezen sütjük 200 fokon 10 perc elég neki, de nézni kell, hogy milyen gyorsan pirul, mert ez nagyban függ a vastagságától.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly