2009. október 18., vasárnap

Fel



Ha animációs (mese) akkor azt nekünk látni kell. Láttuk már a bemutatóját több film előtt is (már jó régen, de hát Amerikában már év elején bemutatták, tehát ez nem annyira meglepő), de valójában sokkal jobb volt a film, mint amit vártam.



Előzetesben: „A Fel a 78 éves légballon kereskedő, Carl Fredricksen felemelő története, aki egy nap megvalósítja felesége régi kalandvágyó álmát, és több ezer légballont köt házára, hogy azok elrepítsék őt Dél-Amerika vadregényes tájaira. Nem sokkal a felszállás után azonban felfedezi, hogy egyik legnagyobb rémálma is teljesült, ami veszélyeztetheti gondosan eltervezett kalandját: egy Russell névre hallgató, nyolcéves és végletekig optimista cserkészfiú is a repülő házban ragadt. A furcsa páros kényszerű, közös utazása egy elveszett világba tart, ahol különféle egzotikus, mulatságos és meglepő figurákkal találkoznak, s talán a morcos Carl is kénytelen lesz beismerni, hogy az élet legnagyobb kalandjai az apró, mindennapi dolgokban rejlenek.



Számomra a film nagyon kellemes szórakozást jelentett. Az elején könnyekig meghatott, ahogyan bemutatták egy élet múlandóságát. Aztán pedig mulattató, szerethető szereplőkkel és nagyon jó poénokkal. Igazán kedves film, akár gyerekeknek is, szerintem teljesen olyan stílusban mutatja be a szerelmet, halált, ahogyan az egy gyerek számára érthető és elfogadható. Amúgy ez szerintem elég ritka, mert a legtöbb animációs (mese) filmről az a véleményem, hogy nem igazán veszik figyelembe, hogy melyik korosztálynak szól és sok helyen nem igazán érthetőek a poénok a gyerekek számára….persze ez csak én (felnőtt) véleményem.


A plakát és az előzetes szövege a mozi oldaláról a többi kép szokásosan innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly