2009. október 29., csütörtök

Balzsamecetes krumplisaláta

Nem sokat ettem belőle apuéknál a szüreten, de ahhoz éppen eleget, hogy elkérjem a receptet.



Balzsamecetes krumplisaláta
Hozzávalók: olívaolaj, balzsamecet, 2 kisebb (sonka)hagyma, 4-5 közepes méretű krumpli, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, snidling
Elkészítés: A krumplikat alaposan megmossuk és héjastul lobogva forró vízbe dobjuk és 20 percet főzzük. Ezután leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, hagyjuk kihűlni, majd karikára vágjuk. Az olívaolajat és a balzsamecetet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a fűszereket és a hagymát (nálam most egy csokor újhagymát), végül a krumplit is. Óvatos mozdulatokkal keverjük össze, hogy a krumpli ne nagyon törjön meg.

2 megjegyzés:

  1. De jó, ez lágyabb lehet jóval, mint a hagyományos krumplisali!! Tetszik!!

    VálaszTörlés
  2. Igen, ez a legjobb szó rá, hogy lágyabb...én nem találtam:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly