2009. október 1., csütörtök

Bolognai spagetti

Már írtam egyszer egy receptet, s sokáig úgy is készítettem. De amióta a saját lasange receptem felkerült, azóta kicsit másként készül a bolognai spagetti is. Persze nem feltételezem, hogy Bolognában valóban így készülne, de hát ez cseppet sem zavar abban, hogy jó ízűen megegyük.

Bolognai spagetti

Hozzávalók: 25 dkg spagetti tészta, 30 dkg darált hús, 5 dkg vaj, 1 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 hámozott paradicsomkonzerv, oregano, só, bors, kevés zeller zöld, reszelt sajt

Elkészítés: az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát olíva olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, a paradicsommal, és a fűszerekkel sűrűre főzzük. Ha túl híg lenne, akkor a keményítővel sűrítünk rajta. Kifőtt spagetti tésztával, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly