2013. augusztus 5., hétfő

Zsebi szülinapi torta 2.0 - Csokikrémes torta

Ma volt egy napot bölcsiben a nyári szünete ellenére és még simán belefért a 8 napba, ezért úgy gondoltam viszünk tortát és akkor tudnak ünnepelni. Nem sikerült tökéletesen, mert az unalomig ismert és szeretett krém valamiért nem akart tökéletes lenni (A pudingos rész cseppet darabos maradt a vajas krémben - pirul), de sem a gondozó nénik, sem a kicsik nem panaszkodtak, a tálat meg üresen kaptam vissza;) (Nem számolgattam, majd alkalmasint pótolom, de a fogyasztóknak nem is igazán kell még foglalkoznia szénhidrát számolgatással;))



Csokikrémes torta (17 cm-es forma)
Piskóta
3 tojás
10 dkg cukor
3 ek olaj
15 dkg liszt
1 kk sütőpor
1 ek vanília kivonat
Tálba ütjük az egész tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, és kézi mixerrel fehéredésig/habosodásig keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a vaníliakivonatot, és tovább keverjük. Végül fakanállal beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Zsírozott lisztezett formába töltjük és 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Mikor kihűlt ketté vágjuk és betöltjük az alábbi krém felével. A másik felével kívülről fedjük be. A dekorációt én nyújtható marcipánból készítettem az ünnepelt mágneses betűkészletét használva kiszúróformának:P

Krém
1 csomag csokis pudingpor
3 dl tej
1 evőkanál liszt
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
A pudingport elkeverjük a liszttel és a 3 dl tejben felfőzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot.



A felirathoz pedig vedd a gyerek mágneses betűkészletét, meg némi maradék nyújtható marcipánt;) Avagy lásd fent:P


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly