2013. augusztus 8., csütörtök

Barackos gombóc - kiszámolva


Nem első nóta róla, de számoltam, újrafotóztam és egyáltalán miért ne:D Szeretjük még mindig:D Mondjuk jobban, mert Zsebi is imádja:D Az amúgy többnyire leves-rajongó gyermekkorú gombócos második esetén közli, hogy most bizony a "bombóccal kezdünk" :D <3


Barackos gombóc - kiszámolva
18 dkg sárgabarack (CH 18,4g)
40 dkg krumpli (CH 80,0g)
2 dkg olvasztott vaj (CH 0,1g)
10 dkg liszt (CH 72,0g)
2 dkg búzadara (CH 14,7g)
1 tojás (CH 0,6g)
csipet só (CH 0,0g)
A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát, a tojást és közepesen lágy állagú tésztát gyúrunk. A hozzávalók mennyisége függhet attól, hogy milyen minőségű a krumpli. Ezután kinyújtjuk téglalapokra vágjuk közepébe fél szem sárgabarackot teszünk, majd gombóccá formázzuk. Amit nem főzünk ki azonnal azt tálcán egymástól megfelelő távolságra téve lefagyaszthatjuk. (Miután megfagyott már mehet zacskóba) A tészta szilvás gombóchoz, nudlihoz is remekül használható. Én nem cukrozom mostanában a belekerülő barackot, sőt tálaláskor sem kerül mellé külön cukor, csak annyi, hogy a zsemlemorzsához a pirítás előtt adok némi fahéjat és úgy 2 dkg barna cukrot is, nekünk ez így már elég édes:D (Ezzel nem számoltam az alábbiaknál!!!)



CH összegző:
12 gombóc összesen (zsemlemorzsába forgatás nélkül!):185,8g
1 gombóc:15,5g


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly