2013. augusztus 13., kedd

Krumplipacsa - Krumplifánk

Meséltem már róla, hogy nálunk ez a fogás mikor készült. Most sem volt ez másként a maradék krumplipürét hasznosítottam egy tunkolós ebédnek (mert tunkolni nagyon szeret a Zsebgyerek:P). Számolgattam és kicsit sem egészséges módon bő olajban sütöttem, mert azért így az igazi;)


Krumplipacsa
20 dkg krumplipüré (CH 77,1g - kb. persze)
1 tojás (CH 0,6g)
10 dkg liszt (CH 72,0g)
A hozzávalókat összedolgozzuk és forró olajban kisütjük a nedves kézzel formázott fánkokat. Mártásos húsokhoz köretnek, vagy csak önmagában ebbe-abba tunkolva, esetleg reszelt sajttal még forrón megszórva ideális:D

CH összegző:
10 db összesen: 149,7g
1 db: 15,0 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly