2013. augusztus 14., szerda

Perec

Az egyik mondókás könyvben, amit Zsebi imád, vagy egy kép, amin a kígyó mellett egy törött perec látszik…na innen jött a kívánság, süssünk perecet. Legyen hát:) Nem kell agyalnom, hogy mi legyen az uzsonna. Jól sikerült…szerintem. Zsebinek is tetszett a belseje…mint minden péksütinél, de nem aggódom, én is ilyen voltam, most meg a héj a kedvenc:P



Perec
Hozzávalók: 
50 dkg liszt (CH 360,0g)
2,5 dl tej (CH 11,5g)
1 csomag száraz élesztő (CH 0,0g)
1,5 dkg cukor (CH 15,0g)
1 dkg só (CH 0,0g)
0,7 dl olaj (CH 0,0g)
A sós mázhoz:
3 dkg liszt (CH 21,6g)
2 dkg só (CH 0,0g)
5 ek víz (CH 0,0g)
A kenéshez: 1 tojás (CH 0,6g)
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hagyjuk megkelni (alkalmasint egy éjszakára mehet a hűtőbe). Amíg kel elkészítjük a sós mázat. Mikor megkelt csíkokra vágjuk és pereceket formázunk a tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd tojással lekenve 200 fokon pirulásig sütjük. Ekkor kivesszük és rácsurgatjuk a sós mázat, és visszatoljuk a lekapcsolt sütőbe, amíg a máz nem szárad rajta. Rácson hagyjuk kihűlni.

CH összegző:
8 perec összesen:408,7g
1 perec:51,1g


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly