2013. augusztus 10., szombat

Sajtos kréker vagy tallér


Zsebi szülinapjára krékernek készült, aztán ma tallérnak is kipróbáltuk, eddig ez a legjobb tallér recept, amit próbáltam:) Gyorsan fogyott ismétlésért kiabál, mind a két verzió;)



Sajtos kréker/tallér
Hozzávalók:
15 dkg reszelt sajt (Pannónia - CH 2,3g)
20 dkg liszt (CH 144,0g)
15 dkg hideg vaj (CH 0,6g)
egy kávéskanál só (CH 0,0g)
3 evőkanál hideg víz (CH 0,0g)
A hozzávalókat BB összegyúrta, majd A) verziónál lisztezett felületen kisodortuk, kiszaggattuk és sütőpapírral borított tepsire téve 200 fokos sütőben pirulásig sütöttük (gyorsan megvolt). B) verziónál golyókat formáztunk belőle és a forró ostyasütőben sütöttük pirosra a tallérokat, ez is gyorsan megvolt:D


CH összegző:
Az egész adag összesen (235/75 db):146,9g
1 kréker/tallér:0,6g/2,0g

Lehet ilyen extra formájút is készíteni...ebben az esetben kicsit vastagabbak lesznek a vonatok és az volt a tapasztalat, hogy a képen látható módon érdemes sütni, mert különben elvesznek a vonatformák.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly