2013. augusztus 18., vasárnap

Aszalt gyümölcsös muffin


Zsebike tegnap meglátta a muffin formát, de már túl késő volt nekiállni bárminek is. Ma viszont nem, ma mondjuk már nem volt segítős kedvében, de azért egyedül is gyorsan megoldottam, a fogyasztásba már szívesen beszállt. ;)


Aszalt gyümölcsös muffin
5 dkg vaj (CH 0,2g)
10 dkg porcukor (CH 100,0g)
1 tojás (CH 0,6g)
15 dkg natúr joghurt (CH 8,1g)
15 dkg liszt (CH 108,0g)
2 tk sütőpor (CH 0,0g)
10 dkg magozott aszalt meggy (CH 74,1g)
A vajat megolvasztjuk, majd egy kézi habverő segítségével összedolgozzuk a hozzávalókat. A formába kanalazzuk és 200 fokon készre sütjük (nálam kb. 30 perc volt). 

CH összegző:
11 db összesen:291,0g
1 muffin:26,5g




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly