Nagyon megkívántam, de pont ekkora csalódás is volt, nem ízlett igazán. Valahogy szaftosabbra számítottam. Mirelle-től származik a recept…úgy nagyjából;) De bevallom a saját családi pite-receptünknél maradok inkább, mert ez valahogy túl száraz lett. Talán megpróbálom azt is szilvás töltelékkel…de talán nem egészen így;) Majd kiderül:)
Szilvás pite
Segítő kezek;) |
40 dkg szilva (CH 40,8g)
5 dkg barna cukor (CH 48,7g)
kevés fahéj (CH 0,0g)
20 dkg vaj (CH 0,8g)
30 dkg liszt (CH 216,0g)
1 tojás (CH 0,6g)
pici só (CH 0,0g) 3 ek víz (CH 0,0g)
A vajat a liszttel, sóval elmorzsoljuk, a tojással és a vízzel tésztává gyúrjuk, majd egy órára a hűtőbe tesszük. A szilvát kimagozzuk, a fahéjas cukrot megszórjuk. A piteformába belesimítjuk a kinyújtott tészta felét. Picit megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a szilvát, majd a tészta másik felével betakarjuk. Felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk és 200 fokos sütőben kb. egy óra alatt készre sütjük.
CH összegző:
10 szelet összesen: | 306,9g |
1 szelet: | 30,7g |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.