2013. augusztus 12., hétfő

Szilvás pite


Nagyon megkívántam, de pont ekkora csalódás is volt, nem ízlett igazán. Valahogy szaftosabbra számítottam. Mirelle-től származik a recept…úgy nagyjából;) De bevallom a saját családi pite-receptünknél maradok inkább, mert ez valahogy túl száraz lett. Talán megpróbálom azt is szilvás töltelékkel…de talán nem egészen így;) Majd kiderül:)


Szilvás pite 
Segítő kezek;)
40 dkg szilva (CH 40,8g) 
5 dkg barna cukor (CH 48,7g) 
kevés fahéj (CH 0,0g) 
20 dkg vaj (CH 0,8g) 
30 dkg liszt (CH 216,0g) 
1 tojás (CH 0,6g) 
pici só (CH 0,0g) 3 ek víz (CH 0,0g)
A vajat a liszttel, sóval elmorzsoljuk, a tojással és a vízzel tésztává gyúrjuk, majd egy órára a hűtőbe tesszük. A szilvát kimagozzuk, a fahéjas cukrot megszórjuk. A piteformába belesimítjuk a kinyújtott tészta felét. Picit megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a szilvát, majd a tészta másik felével betakarjuk. Felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk és 200 fokos sütőben kb. egy óra alatt készre sütjük. 

CH összegző:
10 szelet összesen: 306,9g
1 szelet: 30,7g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly