2013. július 1., hétfő

Baconos - karfiolos - sajtos rakott palacsinta


Maradékhasznosítás, ami teljesen felülmúlta a várakozásokat. Olyan zöldséges lasange-feelingje volt. Otthon hússal is elő fogom adni, mert nagyon tetszett. :)


Baconos - karfiolos - sajtos rakott palacsinta
Hozzávalók:
15 dkg előfőzött karfiol (három nagyobb rózsa) (CH 5,9g)
5 dkg bacon (CH 0,0g)
3 dkg hagyma (CH 2,5g)
Piros Arany (CH 0,0g)
8 db kész palacsinta (kb. CH 160,0g)
10 dkg tejföl (CH 3,8g)
1 dkg liszt (CH 7,2g)
só, bors, fűszer paprika (CH 0,0g)
Tetejére:
10 dkg tejföl (CH 3,8g)
1 dl tej (CH 4,6g)
5 dkg füstölt krémsajt (CH 1,5g)
Korona:
10 dkg reszelt füstölt sajt (CH 1,6g)
A bacont csíkokra vágjuk és kevés olajon megfuttatjuk. Rádobjuk az apróra vágott karfiolt, majd fűszerezzük, hozzáadjuk a Piros Aranyat és kevés vízzel összeforraljuk. A tejföllel elkevert liszttel behabarjuk. Betöltjük vele a palacsintákat és egy kivajazott hőálló tálba sorakoztatjuk őket. A tejjel, krémsajttal elkevert tejföllel leöntjük és megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütjük.

CH összegző:
4 adag összesen:191,0g
1 db:48,8g


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly