2013. július 24., szerda

Krumplis pogácsa


Uzsonnára vártam Bogyka keresztanyukáját és Alex babát. Az édesség adott volt, de valami sósság is kellett. Erre a receptre esett a választásom. Horváth Ilona örökbecsű könyvéből való, de az évek során változott itt-ott, semmi hajtogatás, semmi zsírral kenegetés:)



Krumplis pogácsa
Hozzávalók:
20 dkg főtt áttört krumpli (CH 40,0g)
40 dkg liszt (CH 288,0g)
8 dkg sertés zsír (CH 0,0g)
1,5 dkg só (CH 0,0g)
1 tojas (CH 0,6g - keveset meghagytam kenni)
1 tasak élesztő (CH 0,0g)
1,5 dl tej (CH 6,9g)
Tetejére: 2 dkg sajt (CH 0,3g)
A hozzávalókat összegyúrjuk és hagyjuk megkelni. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. Megkenjük felvert tojással, sajtkockákkal megkoronázzuk és 200 fokos légkeveréses sütőben készre sütjük (hideg sütőbe toljuk be;)).

CH összegző:
60 db összesen:335,8g
1 pogácsa:5,6g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly