Nem azért, mert én csináltam, de ez valami isteni. Életem legjobb lángosa. Nem volt konkrét recept, csak emlékképek, rendelkezésre álló alapanyagok (aka maradékok), meg olyan körülbelülsaccperkábé mérés:P De azért remélem sikerülni fog ismét, mert szomorú lennék, ha nem. Plusz érdekesség, hogy BB távollétében (a hazautazás után, már nem hoztuk vissza) kézzel dagasztottam….furcsa volt, elvégre régen csináltam már ilyet:D
Kefires lángos
Hozzávalók:
375 g kefir (egy nagy pohár, mondjuk kicsit már best before;) - CH 17,3g)
1 dl tej (CH 4,6g)
1 tojás (CH 0,6g)
1 dkg só (CH 0,0g)
1 kk cukor (CH 5,0g)
60 dkg liszt (CH 432,0g)
7 g szárított élesztő (CH 0,0g)
A hozzávalókat tálba adagoltam, majd bedagasztottam. Letakarva napos helyre tettem és hagytam duplájára kelni. Olajjal bőven megkent felületre borítottam és 8 nagyobb darabra szaggattam, majd forró olajban kicsit meghúzkodva kisütöttem. Kistányérnyi méretű darabok lett a kész lángosok. Zúzott fokhagymával kikevert tejföllel és reszelt sajttal ette az egész család….tényleg az egész;)
CH összegző:
8 db összesen: | 459,5g |
1 db: | 57,4g |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.