2013. július 23., kedd

Csípős sertésragu


Az alapötlet a Nosaltyról származik, de kicsit átdolgoztam. Igazán finom lett, alapból próbáltam nem túl csípősre, mert reménykedtem, hogy Zsebi is megkóstolja, de végülis erre esélye sem volt, mert ütős lett…nem éhezett ám ő sem;) 


Csípős sertésragu
Hozzávalók:
6 dkg hagyma (CH 5,0g)
0,5 dkg fokhagyma (CH 1,3g)
6,5 dkg paradicsompüré (CH 13,0g)
1 ek csípős pirosarany (CH 0,0g)
0,5 dkg mustár (CH 1,1g)
25 dkg sertés frikandó (CH 1,0g)
12 dkg zöldborsó (CH 16,8g)
2 ek olaj (CH 0,0g)
víz (CH 0,0g)
A húst kisebb kockára vágjuk, majd kevés olajon fehéredésig pirítjuk. A zöldborsó kivételével a többi hozzávalót a késes robotgéppel krémesre dolgozzuk, majd a kifehérített húsra öntjük. Kevés vizet hozzáadva, fedő alatt puhára pároljuk, később a zöldborsót is hozzáadva készre főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.

CH összegző:
4 nagy adag összesen (köret nélkül):38,2g
1 adag (köret nélkül):9,6g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly