2013. július 16., kedd

Zöldbabfőzelék fasírttal


Döbbenten kellett tudomásul vennem, hogy sem egyik, sem másik recept nem található meg a repertoárban. Najó annyira nem meglepő, előbbi ritkán kerül terítékre, utóbbi meg olyan nálam, mint a töltött káposzta, anyu nagy dózisban elkészíti én meg kapom fagyasztva;) (Egyikből sem eszünk túl sokat.)
Illett volna egy mosolyt kirakni a babokból, de csak későn vettem észre a lehetőséget;)


Zöldbabfőzelék
Hozzávalók:
70 dkg zöldbab (CH 47,6g)
10 dkg hagyma (CH 8,3g)
5 dkg liszt (CH 36,0g)
12 dkg tejföl (CH 4,6g)
só, fűszerpaprika (CH 0,0g)
kevés olaj (CH 0,0g)
A hagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, rászórjuk a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk az apróra vágott babot is. Vizet hozzáadagolva puhára főzzük (kvázi egy pörköltet készítünk). Mikor megpuhult a bab, akkor a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk. 

CH összegző:
4 nagy adag összesen:96,5g
1 adag:24,1g

Fasírt
Hozzávalók:
25 dkg darált hús (CH 1,0g)
3 dkg hagyma (CH 2,5g)
1 dkg fokhagyma (CH 2,6g)
1 tojás (CH 0,6g)
4 dkg kenyér (CH 21,4g)
Só, bors (CH 0,0g)
3 dkg zsemlemorzsa (CH 22,0g - ez csak kb. mert elfelejtettem mérni, és el is maradhat nyugodtan!)
olaj a sütéshez (CH 0,0g)
A hagymát kevés sertés zsíron megfonnyasztjuk, majd a többi hozzávalóval és az áztatott kenyérrel alaposan összedolgozzuk. Kézzel is jó, de finomabb a végeredmény, ha a késes robotgéppel dolgozunk. Hagyjuk kicsit összeérni az ízeket, majd 8 pogácsát formázunk, megforgatjuk zsemlemorzsában (vagy nem), forró olajban mindkét oldalát megsütjük.

CH összegző:
8 db összesen:50,1g
1 db:6,3g


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly