2012. augusztus 20., hétfő

Szezámmagos fonott kenyérke

Ugyan egészen mással voltam ma elfoglalva, kicsit sem az új kenyér ünnepével (erről majd később), de azért bevillant, hogy mégis csak kéne sütni valami kenyeret a jeles nap alkalmából. Gyorsan tepertem is Limarához, ahol ezen a Scali kenyéren akadt meg a szemem. Kis átdolgozás és már készült is. Remek lett. Ismét hálával és köszönettel tartozom Marcsinak, de végülis ezt már megszoktuk:D


Szezámmagos fonott kenyérke
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
12 dkg rétes liszt
240 ml víz
1 tk só
2 ek tej
5 g szárított élesztő
2 ek olaj
csipet aszkorbinsav
Tetejére: tojásfehérje +szezámmag
A hozzávalókat alaposan összedagasztottam. Majd hagytam duplájára kelni. (Tekintettel a teraszon uralkodó hőmérsékletre, ez lényegében 25 perc volt összesen) Ezután három cipót formáztam és 10 percig pihentettem. Megsodortam a rudakat, megkentem a felvert tojásfehérjével, majd megszórtam szezámmaggal, ezután összefontam őket. Ismét hagytam megkelni, végül a 200 fokos gőzös sütőben 40 perc alatt készre sütöttem. 

3 megjegyzés:

  1. Szia Vica,

    talán még emlékszel rám, jó sokat emileztünk tavaly az IR-ról, diétáról. Örömmel olvasom, hogy egy cipőben járunk, én is a 15. hétben:):)
    Nálad is előrehozott cukorterhelés lesz, mint sokaknál? Az én dokim szerint elég később, úgyis tartani kell a diétát, felesleges terhelni a szervezetet.

    Minden jót,
    Judit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Judit!

      Nagyon sok szeretettel gratulálok:)

      Nálam a cukorterhelés ezúttal teljesen kimarad, az elöző várandósságnál sem volt semmi értelme (akkor előrehozott volt), most arra jutottunk a dokival, hogy ha minden marad a jelenlegi állapotban, akkor nem terheljük ezzel a szervezetemet, meg persze a babáét sem. Úgyis mérem folyamatosan, meg azért azóta elég komoly fogyást könyvelhetek el:)

      Kellemes pocakosodást, remélem hallok rólad (rólatok) később is.

      Üdv: Vica

      Törlés
  2. Szia Vica, írtam neked válaszemilt, bár nem tudom, hogy az a gumimacis, tavalyi cím él-e még:):)
    Judit

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly