2012. augusztus 16., csütörtök

Villám szilvás sütemény

Facebookon egy kedves ismerős osztotta meg, egy kép formájában (ha hozzájárul szívesen kiírom a nevét, mert tudtommal blogja - még mindig - nincs;)) Én meg már napok óta ácsingózom valami szilvásra…pedig nyomom a szilvakrémlevest, meg fini lekvárt is, de süti kellett ma, süti a frankfurti leves kísérőjeként. Remek, hogy úgy mondjam isteni választás volt ez. Kevés munka, garantált siker. Kell is az ilyen, az örökmozgó és félelemérzettel nem rendelkező 1 éves mellett:) És akkor a pocakban mocorgó öcsikéről még egy szót sem szóltam;):D Na de jöjjön a recept, mert már eleve hosszabban írok, mint amennyi ideig a süti elkészítése tartott.


Villám szilvás sütemény
Hozzávalók:
1 dl tejföl
1 dl joghurt
3 tojás
5 ek olaj
15 dkg cukor 
( 2 csomag vaníliás cukor - én ezt kihagytam a cukrom eleve vaníliás)
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 kk szódabikarbóna
1 csipet só
A nedves és száraz hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd szépen összedolgozzuk őket. Ezután a bélelt tepsibe (esetben a kikent: zsírozott-lisztezett piteformába) öntjük. A tetejét kirakjuk fahéjas barna cukorban megforgatott szilvával, és a maradék fahéjas barna cukorral megkoronázzuk. Légkeveréses 180 fokos sütőbe toljuk és nagyjából 35 perc múlva kivesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly