A borzalmas éttermi élményből, azért maradandó volt a bolognai-s batyu, így tegnap már úgy készült a tésztaszósz, hogy biztosan maradjon mára is. Remek lett, nekem bőven elég volt vacsorára egy fél batyu, teljesen esélytelen volt, hogy a pluszban készült pizzából még egyek. KáeM azért jobb fogyasztó volt:)
Ördögi batyu
Hozzávalók:
20 dkg liszt
5 dkg búzadara
2 ek olívaolaj
fél tasak szárított élesztő
1 kk só
1,25 dl víz
A töltelékhez: 1 adag spagettiszósz, 3-4 vastagabb szelet mozzarella
A tetejére: kevés olívaolaj, némi reszelt sajt
A pizza hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és hagyjuk alaposan megkelni. Ekkor elfelezzük (ebből a mennyiségből két batyu jönne ki, de nekem csak egyhez volt töltelékem, így készült még egy kisebb pizza is.) kisodorjuk, felére rásimítjuk a tölteléket, rátesszük a sajt szeleteket, majd ráhajtjuk a másik felét, és összedolgozzuk a széleket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, olívaolajjal megkenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk. A sajt pirulásáig sütjük 200 fokos légkeveréses sütőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.