2012. augusztus 3., péntek

Ördögi batyu

A borzalmas éttermi élményből, azért maradandó volt a bolognai-s batyu, így tegnap már úgy készült a tésztaszósz, hogy biztosan maradjon mára is. Remek lett, nekem bőven elég volt vacsorára egy fél batyu, teljesen esélytelen volt, hogy a pluszban készült pizzából még egyek. KáeM azért jobb fogyasztó volt:)


Ördögi batyu 
Hozzávalók: 
20 dkg liszt 
5 dkg búzadara 
2 ek olívaolaj 
fél tasak szárított élesztő 
1 kk só 
1,25 dl víz 

A töltelékhez: 1 adag spagettiszósz, 3-4 vastagabb szelet mozzarella 
A tetejére: kevés olívaolaj, némi reszelt sajt 

A pizza hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és hagyjuk alaposan megkelni. Ekkor elfelezzük (ebből a mennyiségből két batyu jönne ki, de nekem csak egyhez volt töltelékem, így készült még egy kisebb pizza is.) kisodorjuk, felére rásimítjuk a tölteléket, rátesszük a sajt szeleteket, majd ráhajtjuk a másik felét, és összedolgozzuk a széleket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, olívaolajjal megkenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk. A sajt pirulásáig sütjük 200 fokos légkeveréses sütőben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly