2012. augusztus 1., szerda

Borsos tokány

Igazi klasszikus, én az iskolában tanult verzióban készítem, ami nem jelenti azt, hogy ez az eredeti verzió. Nekünk azért bejött. Ezúttal főtt krumplival és uborka salátával tálaltam, de általában tésztával jobban kedvelem. 


Borsos tokány
Hozzávalók:
40 dkg marha fehérpecsenye
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk paradicsompüré
1 tk paprikakrém
só, őrölt fekete bors
1 ek sertészsír
A hagymát apró kockára vágjuk, majd kevés zsíron üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, majd a ceruzára vágott marhahúst. Fehéredésig kevergetjük, ekkor fűszerezzük és hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Majd fedő alatt szakaszos párolással puhára pároljuk. A végére sűrű, de kevés szósz kell maradjon rajta.

2 megjegyzés:

  1. Szia, itt gratulálok a nagy hírhez, most olvastam Zsebi blogon. Csupa, csupa jót neked, nektek!
    Üdv, Kriszta

    VálaszTörlés

Printfriendly