Ugyan egészen mással voltam ma elfoglalva, kicsit sem az új kenyér ünnepével (erről majd később), de azért bevillant, hogy mégis csak kéne sütni valami kenyeret a jeles nap alkalmából. Gyorsan tepertem is Limarához, ahol ezen a Scali kenyéren akadt meg a szemem. Kis átdolgozás és már készült is. Remek lett. Ismét hálával és köszönettel tartozom Marcsinak, de végülis ezt már megszoktuk:D
Szezámmagos fonott kenyérke
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
12 dkg rétes liszt
240 ml víz
1 tk só
2 ek tej
5 g szárított élesztő
2 ek olaj
csipet aszkorbinsav
Tetejére: tojásfehérje +szezámmag
A hozzávalókat alaposan összedagasztottam. Majd hagytam duplájára kelni. (Tekintettel a teraszon uralkodó hőmérsékletre, ez lényegében 25 perc volt összesen) Ezután három cipót formáztam és 10 percig pihentettem. Megsodortam a rudakat, megkentem a felvert tojásfehérjével, majd megszórtam szezámmaggal, ezután összefontam őket. Ismét hagytam megkelni, végül a 200 fokos gőzös sütőben 40 perc alatt készre sütöttem.
Szia Vica,
VálaszTörléstalán még emlékszel rám, jó sokat emileztünk tavaly az IR-ról, diétáról. Örömmel olvasom, hogy egy cipőben járunk, én is a 15. hétben:):)
Nálad is előrehozott cukorterhelés lesz, mint sokaknál? Az én dokim szerint elég később, úgyis tartani kell a diétát, felesleges terhelni a szervezetet.
Minden jót,
Judit
Kedves Judit!
TörlésNagyon sok szeretettel gratulálok:)
Nálam a cukorterhelés ezúttal teljesen kimarad, az elöző várandósságnál sem volt semmi értelme (akkor előrehozott volt), most arra jutottunk a dokival, hogy ha minden marad a jelenlegi állapotban, akkor nem terheljük ezzel a szervezetemet, meg persze a babáét sem. Úgyis mérem folyamatosan, meg azért azóta elég komoly fogyást könyvelhetek el:)
Kellemes pocakosodást, remélem hallok rólad (rólatok) később is.
Üdv: Vica
Szia Vica, írtam neked válaszemilt, bár nem tudom, hogy az a gumimacis, tavalyi cím él-e még:):)
VálaszTörlésJudit