2012. augusztus 30., csütörtök

Virslis zöldbableves

Anyósom lelkesen hozza nekünk a zöldbabot. Mi nem vagyunk túl nagy rajongók, de azért messze nem tartozik az utálat tárgyába. Ezúttal kevés hússal tuningolt leves lett belőle (meg Zsebinek némi főzelék), ami tökéletes előzményt adott a gofrihoz


Virslis zöldbableves
30 dkg zöldbab
1 közepes sárgarépa 
1 kis fej vöröshagyma
1 marék zöldség zöldje, pár levél lestyán
só, bors, piros paprika 
2,5 dl tejszín 
1 pár virsli
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk az aprított zöldbabot és a karikára vágott sárgarépát is és tovább dinszteljük. Megszórjuk a fűszerekkel, majd felöntjük a tejszínnel, illetve kevés vízzel, teatojásban hozzáadjuk a zöld fűszereket is. Mikor már kezdenek puhulni a zöldségek, akkor további vízzel hígítjuk a kívánt sűrűségre. Mikor megpuhultak a zöldségek, akkor belefőzzük a karikára vágott virslit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly