2012. augusztus 26., vasárnap

Tejfölös kalács

A libamájhoz az utóbbi időben leggyakrabban kalácsot szoktam sütni, általában az édesítőszeres verziót, de most valami mást gondoltam ki. Nagyon jól sikerült kellemesen foszlós darab lett, bár messze nem fogyott el, mert hát a libamájból sikerült egy minire összesülő darabot kiválasztani:P Beszéltük is ebéd után, hogy jó-jó most megvolt az előétel, de akkor kéne enni is valamit:S


Tejfölös kalács
Hozzávalók:
2 dl langyos tej
1 ek. Cukor
1 tk. Só
3 ek olaj
1 tojás
10 dkg tejföl
60 dkg liszt
1 tasak szárított élesztő
+ némi tej a kenéshez
A hozzávalókat a géppel alaposan összedolgoztatjuk (természetesen kézzel is lehet). Ezután meleg helyen hagyjuk duplájára kelni. Lisztezett felületen 3 egy forma darabra vágjuk, majd a darabokat rudakká sodorjuk és összefonjuk. Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába tesszük és hagyjuk ismét megkelni. Ezután tejjel lekenjük és 200 fokon légkeveréssel bő 30 perc alatt készre sütjük. Rácson hagytam - nagyjából – kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly