2012. július 21., szombat

Túrógombóc torta

Ez lett a szülinapozós torta. A krém nem lett rossz, bár tudnék rajta tökéletesíteni, a piskóta eddigi életem szégyene, borzalmas volt. De a szomszédaink tündérek, mert megették és még dicsérték is, de tényleg szörnyű volt. A recept innen-onnan összeollózva, átdolgozva:)


Túrógombóc torta (17 cm)
Piskóta:
2 tojás
2 ek cukor
2 ek víz
10 dkg liszt
fél tasak sütőpor
A tojás fehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a sárgáját, a vizet, végül a liszttel elkevert sütőport. 17 cm-es tortaformában kisütjük.

Túrókrém:
2,5 dl tej
2 dkg keményítő
5 dkg búzadara
6 dkg cukor
reszelt citromhéj
1 kk vaníliakivonat
25 dkg áttört túró
2 dl tejszín
A tejet simára keverjük a búzadarával, cukorral és keményítővel, majd sűrű krémmé főzzük. Hozzáadjuk a citromhéjat és a vaníliát. A túrót elkeverjük a tejszínnel, majd a kihűlt krémmel összedolgozzuk és eloszlatjuk a piskótalapon. Hűtőben pihentetjük, amíg a második réteg elkészült. /8 kicsi gombócnyit kiszedünk a krémből a díszítéshez!)

Tejfölkrém:
20 dkg tejföl
0,5 dl tejszín
5 dkg porcukor
1 tasak Zselatinfix
A hozzávalókat összekeverjük és ráöntjük a túrós krémre. Hűtőben dermesztjük.

Dekorálás: Lereszelünk pár babapiskótát és beleforgatjuk a túrós krémből kiszedett gombócokat, majd a maradék darált piskótával megszórjuk a torta tetejét.

1 megjegyzés:

  1. Semmi baj nem volt ezzel a tortával, csak nem volt a babapiskóta kellően megpirítva a tetején;)))

    VálaszTörlés

Printfriendly