2012. július 9., hétfő

Cukkinifőzelék

Zsebinek és nekünk is, csak ezúttal kapros verzió, ami vicces, mert az igazi klasszik tökfőzelékért nem nagyon rajongunk. Jelzem, hogy ebben a verzióban ezért sem. Maradunk a rántott és a rakott cukkininél;)

Cukkinifőzelék
1 fej hagymát (5 dkg)
2 közepes cukkini (60 dkg)
1 ek olaj
só, bors, kapor
A hagymát szálasra vágjuk 
kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk a 
durvára reszelt cukkinit. 
Sót, borsot, és kevés kaprot adunk hozzá. Addig pároljuk fedő alatt, míg teljesen meg nem puhul a cukkini (nem kell neki sok idő). Ekkor a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. A felnőtteknek sajtos puffanccsal tálaltam. 


Zsebinek némi csirkehússal dolgoztam még krémesebbre….sajnos így sem értékelte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly