2012. július 4., szerda

Mediterrán sertésszelet

Anyósomat várjuk holnaptól, így ma úgy akartam főzni, hogy holnap ne kelljen, maximum a körettel foglalkozni. A piacon meg nagyon szép húsos paprikák mosolyogtak rám…s ha már tudom a salátát, akkor már csak egy főétel kell hozzá:P Semmiség, mert isteni paradicsomot is kaptam:) Na meg a parázskrumpli sem volt rossz választás. Nagyon jó lett, bár az adagot még így is jócskán elméreteztem, persze nem is volt túl nagy étvágyunk ebben a melegben.

Mediterrán sertésszelet
Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj
1 közepes fej hagyma
16 szelet paradicsom
2 csomag mozzarella sajt
1 tojás
2 ek zsemlemorzsa
2 ek liszt
só, oregano
A kikloffolt karajszeleteket megforgatjuk a tojásban, majd a liszttel elkevert zsemlemorzsában, ezután olívaolajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk. Minden szeletre pakolunk néhány karika hagymát, majd két szelet paradicsomot, megszórjuk oreganóval, végül betakarjuk a mozzarella szeletekkel. Előmelegített sütőben pont készre sül, mire a sajt megpirul a tetején. Sült parázskrumpli és ecetes-olajos sült paprika volt a kísérője.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly