2012. július 11., szerda

Paprikáskrumplis kifli

Nem paprikás-krumplis, hanem paprikáskrumplis, ugyanis tegnap ebédidőben még jó ötlet tűnt vacsorára paprikáskrumplit főzni. Vacsoránál viszont már nem csúszott annyira, így ma kiflivé lényegült, kevés vajjal pont ideális reggeli azoknak, akik a sós finomságokat kedvelik…túrós batyu és kakaós csiga rajongók most forduljanak el;)


Paprikáskrumplis kifli
30 dkg maradék paprikáskrumpli krémesre dolgozva (kolbásszal, mindennel)
35 dkg liszt
5 dkg sertészsír
fél tojás (a másik fele kenni)
fél tasak szárított élesztő
0,5 dl tej
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk duplájára kelni. Kifliket formázunk, tojással lekenjük és a hideg sütőbe toljuk 200 fokra állítva 30 perc alatt tökéletesre sülnek. 

A tetejére elfért volna még némi sajt, de elfelejtettem.

2 megjegyzés:

Printfriendly