2012. július 28., szombat

Tejbegríz - karamellréteggel

Az úgy volt, hogy KáeM évek óta mesél róla, hogy a Mama milyen tejbegrízt csinált nekik gyerekkorukban, hogy egy öntöttvas lapot melengetett fel a tűzhelyen és azzal karamellizálta a tetejére szórt cukrot. Próbálkoztunk ilyesmikkel is, de nem lett olyan, most viszont beszereztünk egy szakácsfáklyát (alias karamellizálópisztoly). Az eredmény még nem tökéletes, mert roppannia kéne a karamellnek, ez meg nem egészen tette ezt, de alakul a dolog, még tanuljuk az új eszköz használatát:) Elnézést kérek a képért, de baromira késő este volt már és ennek ellenére rángatta a kisember a gatyámat fotózás közben;)
A recept semmi extra - rövidebb, mint a fenti merengés -, csak le akartam jegyezni, hogy ez az arány jó volt, pont elég volt. Viszont legközelebb magába a tejbegrízbe nem teszek semmi cukrot, mert nem kicsit volt édes:)


Tejbegríz
Hozzávalók:
1 dl búzadara
4 dk tej
2 ek cukor
A hozzávalókat csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Tányérokba töltjük, tetejére cukrot szórunk és a karamellizálópisztollyal karamellizáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly