2009. november 18., szerda

Szent Orbán Erdei Fogadó

Céges rendezvény keretében volt szerencsém meglátogatni a vendéglátó egységet. Másfél napot töltöttünk el a fogadóban, ami két ebédet, egy vacsorát és egy reggelit foglalt magában.




Kicsit már ugyan távolinak tűnik, de megpróbálom felidézni, hogy miket is ettünk, illetve ehettünk volna, mert hogy tekintettel a svédasztalos kínálatra, természetesen nem kóstolt végig mindenki mindent.

Ilyen távolból már enyhén keverednek az élmények, így hát ömlesztve érkeznek, hogy miket is választhattunk volna, a teljesség igénye nélkül: jércehúsleves gazdagon, fokhagymakrémleves pirított kenyérkockával, paradicsomleves mozzarella golyóval, sütőtőkleves pirított tökmaggal, libamáj szeleteket vegyes saláta ágyon, alufóliában sült fogas, gyümölcsös mézes borsos csirkemell, sajtos spécli, részeges csülök, szarvas bélszín, batyus vaddisznó csíkok zöldségekkel, fűszeres lazac, baconba tekert csirkemell. Desszertek: túrógombóc, somlói galuska, karamellás tápiókás madártej, gesztenyepüré.

És akkor kicsit bővebben arról, amit személyesen is kóstoltam: első ebédre fokhagymakrémlevest ettem, majd baconbe tekert csirkemellet krumplipürével és sajtos spéclit. A desszertet kihagytam. A leves kifogástalnul finom volt. A sajtos spécli tulajdonképpen egy sajttal összesütött fokhagymás nokedli, amit tejföllel tálaltak. Ez már nem annyira nyerte el a tetszésemet. A baconbe tekert csirkemellet kicsit fűszertelennek találtam és nem voltam elájulva a köret választéktól…egyébként a teljes három étkezés alatt, hiszen csupa krumplis köret volt, sehol egy rizs, vagy egyéb párolt zöldség. Éhes nem maradtam azért:)
A vacsoránál már szolidabban válogattam, mert délután úgy éreztem, hogy az ebédnél sikerült kicsit túl ennem magam: mézes borsos csirkemellet ettem gyümölcsökkel és krumplipürével, desszertnek pedig tápiókás karamelles madártejet. Hát itt mind a két választott fogással maximálisan elégedett voltam. A főételhez szívesen várok elkészítési tippeket is:) (Mert sejthetően az étteremtől hiába is kérném).

A reggeli szokásos svédasztalos. Nekem, mint sós szájúnak tökéletesen megfelelt. Az édesebb reggelit kedvelő kollegáim kicsit panaszkodtak, hogy hiányolták a péksüteményeket, komolyabb választékban a lekvárokat. Részemről kiemelném a barnakenyeret és a házi májkrémet, amik hihetetlenül finomak voltak:)

A második ebédnél kicsit csalódottan kellett tapasztalnom, hogy a választék sokban hasonlít az előző estihez, de azért sikerült választanom, egy batyus zöldséges vaddisznót választottam, köretként ismét krumplipüré volt. Desszertnek pedig megpróbáltam a túrógombócot. Nos a főétel finom volt, egészen addig, míg nem találtam benne egy meg rághatatlan valamit, amit később sörétként azonosítottam. Azért szerencsére ez már a jóllakottság közelében volt:) A desszert viszont nagy hiba volt. Túrógombócban ugyanis nagyon magasan vannak az elvárásaim, már csak azért is, mert – szerénytelenség nélkül állíthatom – hogy elég jó vagyok benne. Szóval nem teljesültek az elvárások, nem volt omlósan puha, nem volt hozzá megfelelő mennyiségű tejföl. Ez volt az egyetlen komoly csalódásom az étkezések során.

Egyébként a céges programra bekészítést is kaptunk, ami helyben sütött citromos és kakaós sütemény volt, illetve pogácsa. Előbbi kettő verhetetlenül finom volt.

Összességében teljesen elégedett voltam az ellátással és az ételekkel, kicsit nagyobb változatosságot tudnék elképzelni köretek és desszertek terén, de nagy általánosságban finom volt, amiket kaptunk.

3 megjegyzés:

  1. Mézes - boros csirkemell nálam:
    2-3 nappal korábban bepácolom a húst.
    Páclé: méz, gyömbér, fehérbor, só.
    Elkészítése:
    pici olajon, nagy lángon mindkét oldalát megkapatom gyorsan.
    Leveszem picire a lángot, ráöntöm a páclevet és lassan rotyogtatom. Az aktuális gyümölcsöket az utolsó pár percben szóróm rá. Ez lehet: szőlő, barack, alma, mangó stb.
    Ha narancs a főszereplő, akkor egy narancs leve már a páclében is szerepel plusszban. :-)

    Vica, nagyon sokat gondoltam rád a héten....
    Györgyi

    VálaszTörlés
  2. Györgyi! Köszönöm a receptet. El fogom készíteni. A gondolást pedig még jobban. Már minden rendben:) Kicsi szünet, utána újult erővel állunk rá a dologra;)

    VálaszTörlés
  3. Aki evett a szent orbán étteremben sajtkrémlevest és tudja a receptet illetve az elkészítési módját az kérem írja meg a barlangstudio@gmail.com címre legyen szives!!
    Életem legfinomabb sajtkrémlevese volt

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly