2009. november 1., vasárnap

Tejszínes mazsolás csikre

A mazsola és a rizs volt biztos, na meg, hogy vasárnap lévén azért mégiscsak húst kéne enni. Hát ilyesmi jött össze.


Tejszínes mazsolás csirke
Hozzávalók: 1 csirkemell filé, 2 jó marék mazsola, 1 ek olívaolaj, 1 dl fehér bor (muskotályos), só, fehér bors, őrölt szerecsendió, kevés méz, 1 ek vaj, 2 dl tejszín
A csirkemellet összekockázzuk. Az olívaolajból, borból, sóból, mézből, borsból és szerecsendióból páclevet készítünk és jól összeforgatjuk a hússal. Letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap egy serpenyőben kevés vajat forrósítunk és azon a csirkemellet megpirítjuk, majd ráöntjük a maradék páclevet, beledobjuk a mazsolát és összepároljuk. Mikor már kellően illatos, akkor hozzáadjuk a tejszínt és alaposan összeforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk (én már soknak éreztem a mazsolás rizst hozzá, de természetesen azzal is finom lehet)

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly