2013. október 1., kedd

Hamis mogyorós tiramisu

Nyilván a recept olvastán sokan a szívükhöz kapnak, hogy semmi köze a tiramisuhoz, de ha az eredeti névből indulunk ki, engem igenis feldob az ilyen könnyű desszert, szóval mégis illik ide:) Szeretjük, sokszor készül. 




Hamis mogyorós tiramisu
Hozzávalók:
2 csomag babapiskóta (18 dkg -tk - 70,4/100 + 5 dkg kerek az oldalához 74,2g/100 
2,5-3 dl feketekávé 
1,5 dl tej 
3 dl habtejszín (1,5 hulala 1,5 sima) 
ízlés szerint porcukor kihagytam 
1 zacskó habtejszínpor 
1 zacskó vanília vagy mogyoró főzés nélküli pudingpor 
kakaópor /cukor nélküli/ a tetejére
Elkészítés:1 csomag babapiskótát átitatunk kávéval és két sorba lerakjuk egy tálcára.A többi hozzávalót egy tálba tesszük és robotgéppel habosra jól kikeverjük. Majd az így kapott krém felét rákenjük a lerakott babapiskótára.A második csomag babapiskótát is átitatjuk a kávéval, és a krémre rárakjuk.A krém másik felét rákenjük a babapiskótára. Majd a tetejét meghintjük a kakaóporral.Mivel ezt a süteményt nem kell sütni, egy kis időre a hűtőbe tesszük és lehet tálalni. Nagyon finom és gyors sütemény! 


A receptet anyósom találta itten:) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly