2013. október 30., szerda

Sous vide csülök - Második felvonás

És akkor lett csülökből második felvonás a sous vide gépegységgel. Ezúttal kicsontozott csülköt kaptam. Hétfőn pácoltam be, majd kedden este került a kádba, hogy szerdára vacsora lehessen. Finom lett, már jobb, de megint kicsit túl omlós és a pác még így sem járta át tökéletesen, de alakul;) 


Pácolt sous vide csülök
1 kicsontozott sertéscsülök
4 gerezd fokhagyma
2 tk mustár
2 tk erős paprikakrém
1 ek olaj
1 kk őrölt kömény
1 tk frissen őrölt bors
A zúzott fokhagymából és a többi hozzávalóból pácot készítünk. Majd alaposan belemasszírozzuk a húsba. Vákumozzuk, majd hagyjuk a hűtőben pihenni. 18 órát volt a 75 fokos vízben. Majd 250 fokos grill alatt pirongattam meg a külsejét. Krokettel és lilahagymával tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly