2013. október 3., csütörtök

Sajtpuffancs


Tulajdonképpen már régebben is készítettem hasonlót, de most mindenféle maradékok felhasználása okán készült. Volt pl. reszelt sajtom (ha nem reszelve lett volna, nyilván rántott sajtként végzi), meg maradék tojásom. Nem tudok pontos arányokat, úgy érzésre készült, de nagyon finom lett. Nekem egy barátnőm adta a tippet, de itt van egy recept, amit jól lehet használni anyaghányados mankónak ;)


Sajtpuffancs
reszelt sajt
tojás
zsemlemorzsa
esetleg só (függ attól, mennyire sós a sajt)
A hozzávalókat összedolgozzuk, egy nedves kézzel jól formázható masszát kell kapnunk. Zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban kisütjük.


Update: Azóta már többször előkerült, sokszor volt olyan is, hogy direkt ezért reszeltem a sajtot, mert pl. remek kísérője főzelékeknek, ha éppen nincs kedv, vagy idő fasírtot készíteni, vagy a virsli már unalmas. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly