2013. október 3., csütörtök

Csokis-diós keksz



Igyekszem némi délutáni sk, nasival készülni. Ezúttal csokis kekszre gondoltam, erre esett a választásom, kicsit persze variáltam rajta, mert nem is én lennék ugye. Igazán finom lett, elég gyorsan fogy :)



Csokis-diós keksz
15 dkg vaj
15 dkg barna cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet szódabikarbóna
22,5 dkg finomliszt
1 csipet só
1 nagy tojás
10 dkg dió (nálam darált)
10 dkg étcsokoládé
A vajat, a cukorral, sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a sütőporos-szódabikarbónás lisztet. Végül a diót és csokoládét is beledolgozzuk a tésztába. A masszából sütőpapíron 3-4 cm átmérőjű hengert formálunk, fóliába tekerjük, és két órán át a hűtőben pihentetjük. A tésztahengert 1 cm széles korongokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire téve, mehetnek is a 180 ºC-ra előmelegített sütőbe (légkeveréses üzemmódban), 14 percre. A kész kekszeket rácson hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly