2013. október 26., szombat

Sous vide - kacsamell

Érkezett hozzám tesztelésre ez a kütyü…technomán lévén nem bántam, hogy kipróbálhatom, persze csodát nem vártam tőle.:P Első választás a rosé kacsamellre esett, mert hát amióta kipróbáltuk, azóta nagy kedvenc lett és hát ez egy tipikusan olyan étel, ami szerintem remekül passzol az eljáráshoz. Finom omlós lett a hús, de bevallom azért nem éreztem azt a veszett nagy különbséget a fél óra alatt elkészülő verzió és a közel 5 órás között. (Hogy alapvetően mi a vélemény a gépről, meg a személyes tapasztalat, azt a majd a teszt végén összefoglalom ígérem).


Az egész család értékelte a gépet..

...Zsebi a munkából is kivette részét;)
Sous vide kacsamell 
Hozzávalók: 
2 bőrős kacsamellfilé 
só, bors 
idő és türelemhegyek 
A kacsamellen a bőrt beiradaljuk, vigyázva, hogy a húst ne érje a kés. Sózzuk, borsozzuk és bevákumozzuk. Ezután a 60 fokos fürdőbe küldjük 4-4,5 órára (4 volt a terv, de a gyerekek miatt kissé másként alakult a nap, így tovább pihegtek a kádban). Ezután egy forró száraz serpenyőben gyorsan megpirítjuk a bőrös oldalát (kb. 3 perc), majd 1 percet adunk a nem bőrős felének is. Míg a köreteket kitálaljuk, addigra pont tökéletesen szeletelhető állagú lesz. 





A főzési idő lejárta előtt két órával belekerültek a bevákumozott köreknekvalók is: jelen esetben alma, krumpli és birsalma. Nos ezeknek a két óra 60 fokon nem sokra volt elég. Utána még egy órát mentek a sütőben 150 fokon, így mondjuk az alma pépesre sült, a birsalma és a krumpli viszont tökéletes lett így. A birsalma egyébként tökéletes kiegészítője a kacsának, de hát ezt nem lehet mindig beszerezni (most is anyuéktól volt), a krumpli kicsit talán erőteljesebb ízű maradt így, úgy foglamaztam, hogy krumplibb-íze volt;) (Ezután persze kigyúrtam magam a köret és a hús együtt készítéséből…de erről majd később).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly