2013. október 27., vasárnap

Sous vide - csülök

A sous vide supreme tesztelésére a másik biztos befutó a csülök volt, mert hát ezt még sosem sikerült olyan tökéletesre…most közel az lett, omlós belül (kicsit talán túlságosan is, avagy legközelebb kevesebb idő), ropogós kívül. A pácolás még fejleszthető, mert hát nem járta át tökéletesen, de ezen még dolgozom, talán lesz még egy próba, amíg itt a gépegység. 


Sous vide csülök
1 egész sertés csülök
fokhagyma
Erős Pista
még több idő és türelem:P
A csülköt megmossuk, majd beletűzdeljük a fokhagymákat, megkenjük a paprikakrémmel és a bőrét alaposan besózzuk. Bevákumozzuk, majd 20 órára belekerült a 80 fokos vízbe. Ezután kivettem, zsírozott tepsibe tettem (a keletkező húslét nem öntöttem mind alá) és grill alatt (250 fokon) addig sütöttem, míg a bőre szépen megpirult. Friss kenyérrel és lila hagymával ettük:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly