2013. október 10., csütörtök

Joghurtos fánk - 10 perces fánk

Valamilyen újságban akadtam a receptre és egy cetlire firkantottam le. Most akadt a kezembe, hát gyorsan el is készítettem. Nem lett rossz, de alapvetően a túrófánkot jobban kedveljük, tény, hogy azt nem lehet alapvetően így nyújtani és szaggatni, mint ezt, szóval lehet, hogy kicsit sok a liszt mennyisége, majd másik receptnek is adok esélyt egyszer még.

Joghurtos fánk - 10 perces fánk
25 dkg natúr joghurt
2 tojás
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 dkg (vaníliás) cukor
A tojásokat összekeverjük a joghurttal, cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Majd lisztezett felületen összegyúrjuk és kiszaggatjuk. Máris mehet a forró olajba sülni. Lekvárral, porcukorral tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly