2013. október 28., hétfő

Sous vide hátszín szelet

A marha sem maradhatott ki a sous vide supremben való fürdőzésből tesztelésből. Gondoltam végre én is megszeretem a marhasültet…nem így lett, de erről nem a technika tehet, egyszerűen nem az én műfajom. A hús majdnem tökéletes lett, tekintettel az állapotomra készre sült (well done) verzióban.


Sous vide hátszín 
két szelet hátszín 
3 gerezd fokhagyma 
2 tk mustár 
1 tk frissen őrölt tarkabors 
A zúzott fokhagymából, borsból és mustárból pácot keverünk. Alaposan bekenjük vele a hús szeleteket, majd beleügyeskedjük a vákum zacskóba….nagyon kell ügyeskedni, mert ha nedves a zacskó, akkor nem működik a lezárás és így nyilván a vákum sem. De ügyesek voltunk. Két napot pihent a hűtőben bevákumozva. Ezután 70 fokon 2 órát fürdőzött, majd a zacskóból kiszedve száraz serpenyőben megpirítottam mind a két oldalát. 



Ezúttal már nem volt gond a körettel, mert utánanéztem, hogy hogyan is kéne, így hát készült mellé répa és krumpli is. A répa vákumozása sima ügy volt. A krumplit viszont mosás és kevés sóval való meghintés után azért kűzdelmesen sikerült vákumozni, mert a vákumozásnál a víz is mindig odakerült ahová nem kellett volna, de megoldottuk;) Ezek után 85 fokon egy órát voltak a kádban. Majd lehűtőttem a vizet 70 fokra (kimertünk egy keveset és hideget adtunk hozzá), és belekerült a hús is. A köretek majdnem végig mellette maradtak. Annyival előbb kerültek ki, hogy a krumplit még picit meg tudjam pirítani a grill alatt fogyasztás előtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly