2013. szeptember 29., vasárnap

Hagymás-sajtos tepsis burgonya

Isteni, nagyon finom, állandó köret lesz. Sőt savanyúsággal, salátával önmagában is tökéletes fogás. 


Hagymás-sajtos tepsis burgonya 
48 dkg krumpli (CH 96,0g) 
7 dkg hagyma (CH 5,8g) 
2 dkg vaj (CH 0,1g) 
8 dkg sajt (CH 1,3g) 
1 dl tejszín (CH 3,0g) 
só, bors, szerecsendió (CH 0,0g) 
A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk. Kikenünk vajjal a sütőtálat. A burgonya- és hagymakarikák felét egymásra csúsztatva, váltakozva lerakjuk a tálba, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és a reszelt sajt felével. Előmelegítjük a sütőt. Megöntözzük olvasztott vajjal. Befedjük a maradék burgonya- és hagymakarikákkal, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a tejszínnel és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Szép pirosra sütjük 40-45 perc alatt.



CH összegző:
4 adag összesen: 106,2g
1 adag: 26,6g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly