Édeskés húsételt gondoltam ki, az alábbi lett belőle:D Nem mondom, hogy diétás, de igazán finom és laktató.
Mazsolás hús
5 dkg hagyma (CH 4,2g)
20 dkg sertéskaraj (CH 0,8g)
só, bors, szerecsendió (CH 0,0g)
1 dl fehérbor (CH 3,0g)
2,5 dl tejszín (CH 7,5g)
8 dkg mazsola (CH 52,0g)
1 dl tej (CH 4,6g)
1 dkg keményítő (CH 8,6g)
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a kockára vágott húst és fehéredésig forgatjuk. Fűszerezzük a fehérborral és a tejszínnel felöntve puhára főzzük. Mikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a mazsolát, végül a tejjel elkevert keményítővel besűrítjük. (Az utolsó lépés adott esetben ki is maradhat, ha alapvetően is elégnek és megfelelően sűrűnek érezzük a mártást.) Rizzsel tálaljuk.
CH összegző:
3 adag összesen: | 80,7g |
1 adag köret nélkül: | 26,9g |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.