2013. szeptember 6., péntek

Mazsolás hús


Édeskés húsételt gondoltam ki, az alábbi lett belőle:D Nem mondom, hogy diétás, de igazán finom és laktató.



Mazsolás hús
5 dkg hagyma (CH 4,2g) 
20 dkg sertéskaraj (CH 0,8g) 
só, bors, szerecsendió (CH 0,0g) 
1 dl fehérbor (CH 3,0g) 
2,5 dl tejszín (CH 7,5g) 
8 dkg mazsola (CH 52,0g) 
1 dl tej (CH 4,6g) 
1 dkg keményítő (CH 8,6g) 
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a kockára vágott húst és fehéredésig forgatjuk. Fűszerezzük a fehérborral és a tejszínnel felöntve puhára főzzük. Mikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a mazsolát, végül a tejjel elkevert keményítővel besűrítjük. (Az utolsó lépés adott esetben ki is maradhat, ha alapvetően is elégnek és megfelelően sűrűnek érezzük a mártást.) Rizzsel tálaljuk.

CH összegző:
3 adag összesen: 80,7g
1 adag köret nélkül: 26,9g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly