Volt maradék leves tegnapról. Ma nem akartam komoly kíséretet. Ezt a tortát meg már régebben kinéztem. Végre kipróbáltam a "Vijjámos" formát is. A forma klassz. A torta sem rossz. A csokiöntet masszív, nekem kicsit túl masszív.
Vaníliás körtetorta
50 dkg körte (6 db - CH 60,0g)
25 dkg liszt (CH 180,0g)
18 dkg cukor (CH 180,0g)
2 evőkanál olíva olaj (CH 0,0g)
1 csomag sütőpor (CH 0,0g)
2 tojás (CH 1,2g)
1 vaníliarúd kikapart magjai (CH 0,0g)
A meghámozott összedarabolt körtéket 3 dkg cukorral összefőzzük. Nem kell teljesen pépes legyen, de ne maradjon kemény. Amikor ez kihűlt elkészítjük a piskótát.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vanília kikapart magjával. Beletesszük az olajat és a megfőzött körtét a levével együtt. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Zsírozott lisztezett tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokos sütőben 40 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
CH összegző:
18 ujjnyi szelet összesen: | 421,2g |
1 szelet: | 23,4g |
"Vijjámos" megcsonkolva:P |
Tejszínes csokoládéöntet
Hozzávalók:
2dl tejszín (CH 6,0g)
200 g étcsokoládé (CH 102,8g)
A tejszínbe beletördeljük a csokoládét és olvadásig melegítjük. Forrón kínáljuk a tortához, meg később megszilárdul. Trüffel jellegű lesz.;)
CH összegző (mondjuk hozzávetőlegesen, mert nálunk messze nem fogyott el!):
8 adag összesen: | 108,8g |
1 adag: | 13,6g |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.