Az ötletet Viki facebookos képe adta, a receptet is követtem..nagyjából:P Nem lett maradandó élmény, mert vagy alapból szárazabb fajta a tészta, vagy én sütőm szárította ki:( Azért elfogyott;)
Nutellás csiga
Hozzávalók:
50 dkg liszt (CH 360,0g)
2,5 dkg élesztő (CH 0,0g)
2,5 dl langyos tej (CH 11,5g)
1 tojás (CH 0,6g)
5 dkg olvasztott vaj (CH 0,2g)
3 dkg méz (CH 24,3g)
csipetnyi só (CH 0,0g)
A töltelékhez: 15 dkg nutella (CH 85,9g)
Az élesztőt a langyos, mézes tejben felfuttatjuk. Majd hozzáadjuk a liszthez a többi hozzávalóval együtt. Alaposan kidolgozzuk a tésztát (míg el nem válik az edény falától). Ezután letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen 3-4 milliméter vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük nutellával, föltekerjük, majd éles késsel két centi vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a csigákat 200 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
CH összegző:
40 db összesen: | 482,5g |
1 csiga: | 12,1g |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.