2013. szeptember 8., vasárnap

Nutellás csiga


Az ötletet Viki facebookos képe adta, a receptet is követtem..nagyjából:P Nem lett maradandó élmény, mert vagy alapból szárazabb fajta a tészta, vagy én sütőm szárította ki:( Azért elfogyott;)


Nutellás csiga
Hozzávalók:
50 dkg liszt (CH 360,0g) 
2,5 dkg élesztő (CH 0,0g) 
2,5 dl langyos tej (CH 11,5g) 
1 tojás (CH 0,6g) 
5 dkg olvasztott vaj (CH 0,2g) 
3 dkg méz (CH 24,3g) 
csipetnyi só (CH 0,0g)
A töltelékhez: 15 dkg nutella (CH 85,9g)
Az élesztőt a langyos, mézes tejben felfuttatjuk. Majd hozzáadjuk a liszthez a többi hozzávalóval együtt. Alaposan kidolgozzuk a tésztát (míg el nem válik az edény falától). Ezután letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen 3-4 milliméter vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük nutellával, föltekerjük, majd éles késsel két centi vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a csigákat 200 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

CH összegző:
40 db összesen: 482,5g
1 csiga: 12,1g


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly