2013. szeptember 25., szerda

Rozsdás tokány


A NoSalty oldalán láttam meg a receptet pár nappal ezelőtt. Nem sokat variáltam rajta, bár legközelebb még "ceruzásabbra" vágom a húst. Mert biztosan lesz legközelebb, nagyon finom lett. Igazándiból csak egy nagymama féle vegyes savanyúság hiányzott mellőle, de persze akadt más;)


Rozsdás tokány
35 dkg sertés comb (CH 1,4g)
8 dkg zöld paprika (2 db - CH 2,4g)
2 dkg fokhagyma (CH 5,3g)
1 tk flekkenfűszer (CH 0,0g)
víz (CH 0,0g)
1 ek olaj (CH 0,0g)
A húst csíkokra vágjuk, majd az olajon fehéredésig forgatjuk. Hozzáadjuk a flekkenfűszert, a zúzott fokhagymát és a karikára vágott paprikát is. Kevés vizet aláöntve fedő alatt puhára pároljuk. Időnként megkeverjük és természetesen szükség esetén pótoljuk a folyadékot. Rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.

CH összegző:
3 adag összesen (köret nélkül):9,1g
1 adag köret nélkül:3,0g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly