2012. november 30., péntek

Advent 2012

Szeretem ezt az időszakot, nyilván mert szeretem a karácsonyt is. Régen mindig azt mondtam, hogy nekem egy hét tél elég lenne december 24 - január 2 között, most már annyit változtatnék rajta, hogy üsse kavics módon jöhet december 1től is. 
2012. november 29. :P
Idén egyenlőre semmi jele…verőfényes napsütésben érik az eper a teraszon. Nagyon fura volt ilyen körülmények között az asztali díszt kreálni, Zsebinél és az ajtóra dekorációt pakolni. De az is érdekes, hogy ennek ellenére teljesen bennem van a karácsonyi hangulat. Ajándékok megvéve (kettő kivételével, de jövő hétre ezek is meglesznek…éljen a netes rendelés). Mivel nálunk lesz a vendégeskedés, így még menüt kell pontosítanom, a ki mikor érkezik dolgot, befejezni pár sk ajándékot és persze megvenni a fát:)


Itt belül vannak a fények:)
A gyerekszobai dekoráció évszakos jellegű, innen-onnan szereztem a darabokat, ahol találtam. Még lehet, hogy kerül fel sk hópehely, meglátjuk. 

A fények hétvégén kerülnek felhelyezésre…amikor a muskátlik (akik még vígan virágoznak) levételre). Ezekről is hozok majd fotót később, mármint a fényekről, nem a téliesített muskátlikról:P 


Klasszikus adventi koszorút nem készítettem, lévén nem nagyon szoktuk meggyújtani a gyertyákat. Egy asztali díszt viszont igen - gyertyával, minimalista stílusban. Nem gondolkodhattam élő növényekben, lévén a macska, meg a gyerek, így egy viszonylag alap verzió készült. De nekem tetszik. Még így is odáig van érte a cica…gyermek egyenlőre nem éri föl.


Az ajtóra a tavalyi (vagy még régebbi) dekor mellé, pontosabban fölé került egy újabb, mert megtetszett.

A képeken remekül látszik - még a instagramos játék ellenére is - hogy az időjárás (alias verőfényes napsütés) milyen remekül segítik a karácsonyi hangulatot. Mondjuk a nap süt decemberben is, csak hát a havon kéne csillogjon vagy mi és nem 17 fokot kellene mutasson a hőmérő. :P

1 megjegyzés:

  1. Szép, szép, szép minden. :)
    Részemről még mindig korlátozódik a "szívesen látott" tél (tehát hó, karácsony, fehérség meg a hideg) dec.25-26-ra. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly