2012. november 18., vasárnap

Mascarponés epres torta

Vendégségbe készültünk, s hát ígértem desszertet. Nem ez volt a terv, de ehhez volt itthon minden. Ahhoz képest, hogy improvizáció, remekül sikerült. Éppen csak friss eperrel tökéletesebb lehetett volna. A képek már nem kicsit este készültek, ezért a sanyarú minőség. 


Klasszisokkal jobban sikerült kép, bár itt éppen málnával készült:D


Mascarponés epres torta
Hozzávalók:
Piskóta: 
20 dkg liszt (CH 152,6g)
7,5 dkg gyümölcs cukor (CH 79,6g)
1 csomag sütőpor (CH 0,0g)
fél dl olaj (CH 0,0g)
fél dl tej (CH 2,3g)
1 tojás (CH 0,6g)
2 pohár natúr joghurt (activia) (CH 13,6g)
1 dkg holland kakaópor (CH 1,0g)
A krém:
25 dkg mascarpone (CH 11,0g)
1 dl tejszín (CH 3,0g)
5 dkg gyümölcs cukor (CH 49,9)
30 dkg mirelit eper (CH 21,0g)
A tésztát kikeverjük, vajazott-lisztezett piteformába simítjuk. Majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejszínt habbá verjük a cukorral. Majd hozzáadjuk a mascarponét és az epret. A tésztát ketté vágjuk, a krém felét a két réteg közé kenjük. A másik felét pedig a tetejére.


CH összegző:
8 szelet összesen: 334,6 gramm, így egy szelet 41,8 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly