2012. november 6., kedd

Tejfölös sertésszelet

KáeM szombaton a kosárba "csempészett" egy szép adag szeletet sertés combot. Ma jött el a felhasználás ideje. Remek kis vacsora kerekedett belőle. Isteni omlós lett a hús. Máskor is előkerült majd, feltéve, ha nem feledkezem meg róla. 


Tejfölös sertésszelet
4 szelet sertéscomb
némi liszt
só, bors
2 dkg vaj
1 kisebb fej hagyma
pirospaprika
10 dkg tejföl
A combszeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A megolvasztott vajon mindkét oldalát hirtelen megsütjük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük vízzel és visszatesszük bele a hússzeleteket. Fedő alatt puhára pároljuk őket, végül a tejföllel behabarjuk, kifőtt tésztával és savanyúsággal tálaljuk. (Ez utóbbit én elfelejtettem ugyan, de így is finom volt, meg majd legközelebb;))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly