2012. november 7., szerda

Diós-kávés szelet

Tegnap este láttam meg Mirellenél a facebookon. Azt írtam hozzá: "Na akkor most azért nem megyek sütni, mert így is elég nagy a hasam :P Hozzátok meg azért nem indulunk, mert már alszik a kölök :P" Azonnal biztossá vált, hogy ma ez lesz a második fogás. Az első is Mirelle-től, csak azt már készítettem korábban…bár most véletlenül a rozmaring helyett tárkony került bele (hiába a segédem még nem ismeri tökéletesen a fűszereket;)), nem lett rossz így sem.  A sütemény meg, húúú, meg haaa, meg egyáltalán, legalábbis nekünk Anyósommal, meg KáeM azt mondta, hogy nem az ő világa (nem nagy dió-rajongó). Sebaj, több marad nekünk;) Megyek is eszek egy szeletet, bár a hasam ma sem lett kisebb:P:)


Diós-kávés szelet
7.5 dkg darált dió
3,5 dkg egész dió
20 dkg finomliszt
4 tojás
15 dkg cukor
1 dl presszókávé
15 dkg vaj
1 csomag sütőpor
A tojásokat szétválasztom. A sárgájához hozzáadom a cukort és a vajat, majd habverővel halványsárga krémmé verem. Ezután hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, 7,5 dkg darált diót, rálocsolom a presszókávét és alaposan eldolgozom. Végül beleforgatom a lágyan felvert tojásfehérjéket is. Sütőpapíros tepsibe öntöm, a tetejét kirakom az egész diókkal és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly