2012. november 18., vasárnap

Töltelékkel rakott csirkemell

Szeretem a töltetéket, nem annyira a macerát, ami az elkészítése. Most viszont megcsináltam egyszerűbb verzióban. Nem lett rossz, bár a libamájas májkrém, amit használtam hozzá lehetett volna jobb minőségű is. Azért a recept maga még jó, és fel is veszem a repertoárba:)


Töltelékkel rakott csirkemell
Hozzávalók - 2 személyre:
20 dkg csirkemell filé (CH 0,8g)
1 kis fej vöröshagyma (3,5 dkg - CH 2,9g)
1 vastag szelet Graham kenyér belseje (7 dkg - kb. CH 20,0g)
12 dkg libamájas májkrém (CH 5,8g)
2 tojás (CH 1,2g)
só, bors (CH 0,0g)
5 dkg reszelt sajt (CH 0,8g)
A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Az egyik tojást keményre főzzük. A hagymát apró kockára vágjuk és kevés zsiradékon megpirítjuk. A kenyeret beáztatjuk. A májkrémet kikeverjük a pirított hagymával, a főtt és apróra vágott tojással, a nyers tojással, és kinyomott kenyérrel. Esetlegesen sózzuk, borsozzuk. Majd a kikent jénai jénaiba fektetett csirkemellekre simítjuk. Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, majd 20 perc alatt 200 fokon készre sütjük…mire a sajt megpirul éppen el is készül. Krumplipürével savanyúsággal tálaljuk. 


Nálam kicsit sok lett a töltelék, így magában is került a tálba, úgy, hogy hús nem volt alatta, így is finom volt.

CH összegző:
Köret nélkül a két adag: 31,5 gramm, míg egy adag: 15,8 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly