2012. november 27., kedd

Mogyoróvajas keksz

Nos A keksz annyira jól sikerült, hogy gondoltam gyorsan csinálok másik fajtát is. Kiindulásnak Limara mogyoróvajas kekszét néztem, de kicsit dolgoztam rajta. Nem lett rossz, de nem tudta letaszítani A kekszet a trónról, legalábbis számunkra. Persze azért karácsonyra a szándékosan elfelejtett darab is előkerül majd…kicsit másként az is. Lassan alakulnak a karácsonyi tervek. Lassan:) Egyébként a begyúrt tészta a tervekkel ellentétben bő két napot állt a hűtőben, ami nem ártott neki. (Hiába no, a Honvéd kórház éjszakai/hajnali látogatása és a fájdalmas fetrengés nem volt beletervezve a vasárnapba:P)


Mogyoróvajas keksz
10 dkg puha vaj (CH 0,4g)
10 dkg barna cukor (CH 97,4g)
1 tojás (CH 0,6g)
1 tk vanília aroma (CH 0,0g)
25 dkg mogyoróvaj (CH 31,5g)
20 dkg liszt (CH 144,0g)
3/4 tk szódabikarbóna (CH 0,0g)
1/2 tk sötőpor (CH 0,0g)
5 dkg mogyoró krokant (CH 42,0g)
A hozzávalókat összegyúrjuk és dió nagyságú golyókat formázunk belőle, majd sütőpapíros tepsire tesszük, kicsit ellapítva (kell a nagyobb távolság közöttük!). 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Picit még a tepsin hagyjuk, majd rácsra tesszük a teljes lehülésig. 

CH összegző:
40 db összesen: 315,9 így egy darab 7,9 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly